Hírek

Pályázati felhívás - Kós Károly szülőföldkutató és honismereti táborban való részvételre

Kós Károly nevével fémjelzett pályázatot hirdet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet ötven fiatal részére, szülőföldkutató és honismereti táborban való részvétel céljából.

A pályázat részleteit illetően olvassa el felhívásunkat:

Tovább...

Igényfelmérés az eMagyar pontok továbbfejlesztésének lehetőségeiről a Kárpát-medencében

 

A magyarországi Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002-ben kezdte létrehozni a Kárpát-medencében élő, valamint a nyugati magyar közösségek informatikai, infokommunikációs támogatásán keresztül az eMagyar pontok hálózatát. A pontok száma 2008-ban meghaladta a háromszázat, azonban további támoga... Tovább...

A Kárpát-haza jövője konferencia 2015. május 8. Kecskemét Összefoglaló

 

A konferencia megrendezésére a Kecskeméti Főiskolán került sor, ezért a konferenciát először Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellárja köszöntötte.

Tovább...

A Kárpát-haza Jövője Konferencia – IV. rész

A területi és települési gazdaságfejlesztés együttműködési lehetőségei a Kárpát-medencében

Balogh Csaba Sándor a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, volt pozsonyi nagykövet: „A könnyített honosítás kérdése, az alkotmányjogi, törvénykezési lépések a keretet adják, a valódi szövet helyreállítása az emberek... Tovább...

A Kárpát-haza Jövője Konferencia – III. rész

Legnagyobb értékeink: a magyar ember és a magyar közösségek

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára: „A Kárpát-medencei szintű összekapcsolt rendszerek és tudás képes fokozni azt az erőt, melyre identitás szempontjából szüksége van nemzetünknek.”

Tovább...

A Kárpát-haza Jövője Konferencia - II. rész

Agrár- és vidékfejlesztés a Kárpát-hazában

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke: „A MAGOSZ tagság nevében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által vázolt stratégiát teljes mellszélességben felvállaljuk és támogatjuk”. 

Tovább...

A Kárpát-haza Jövője konferencia – I. rész

Megynyitő előadások

A jelenleg 12-12,5 milliós magyarság a legnagyobb nemzeti közösség a Kárpát-medencében, s mint ilyen, fontos, hogy a Kárpát-medencei fejlődés mozdonyává váljon – emelte ki Szász Jenő elnök, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által életre hívott, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Főis... Tovább...

Megalakult a Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat

2015. április 18-án, a Kárpát-medencei önkéntes tűzoltók szarvasi konferenciáján felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és magyarországi résztvevőkkel megalakult a Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat. 
 
Tovább...

Regionális szervezési központok

 

Szövetség a Közös Célokért

 


Nagykapos és Vidéke TársulásKárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége

 


MÜTF EgyesületCNESA Oktatási és Művelődési Intézmény

 


Horvátországi Magyarok Demokratikus KözösségeMuravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete