Hírek

Megalakult a Felvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésére 2015. március 16-án Nagykaposon, március 18-án pedig Bősön alakították meg a Felvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózatát.

További információk: Felvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata

Tovább...

Székelyföldi nemzetközi repülőtér tanulmány

2015. január 13-án sajtótájékoztató keretében mutatta be Szász Jenő, az NSKI elnöke a Cekend-tetőre tervezett székelyföldi nemzetközi repülőtér megvalósíthatósági tanulmányát.

Kapcsolódó dokumentumok:

 

 

Tovább...

A Kárpát-haza Fejlesztési Fórum nagykaposi rendezvénye

2014. november 9.

Mihók Gábornak, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Kassai Irodája vezetőjének kezdeményezésére, az NSKI támogatásával Nagykaposon került sor a Kárpát-haza Fejlesztési Fórum helyi rendezvényére.

Tovább...

A Kárpát-haza Fejlesztési Fórum királyhelmeci rendezvénye

2014. november 8.

Pásztor Istvánnak, a Lorántffy Zsuzsanna, a Bodrogközi Fejlesztéséért Társulás elnökének kezdeményezésére, az NSKI támogatásával Királyhelmecen került sor a Kárpát-haza Fejlesztési Fórum helyi rendezvényére.

Tovább...

Vajdasági Önkéntes Tűzoltók továbbképzése

 
A NSKI kezdeményezésére a Magyar Tűzoltó Szövetséggel stratégiai partnerségben, 2014. augusztus 30, 31-én második alkalommal került megrendezésre a képzők képzése program a Kárpát-Haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat tagszervezetei részére. 
Tovább...

Parajd – A fenntartható erdőgazdálkodás lehetőségei Székelyföldön

 

2014. július 16-17-én „A fenntartható erdőgazdálkodás lehetőségei Székelyföldön” címmel regionális konferenciát szervezett a Parajdi Magánerdészet és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. 

Tovább...

A Kárpát-haza Fejlesztési Fórum

 

Budapest, 2014. július 9.

A Kárpát-haza Fejlesztési Koncepció 2030 és a Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja 2014–2020 bemutatása az Országház Delegációs termében

 

Tovább...

Parajd - Székelyföldi önkéntes tűzoltóparancsnokok továbbképzése

 

Magyarországi önkéntes szakmai oktatók tartottak tűzoltó-parancsnoki mentorképzést június 20. és 22. között Parajdon. A három napos képzésen húsz Udvarhely-, Gyergyó- és Marosszékről érkező önkéntes tűzoltóparancsnok vett részt. 

Tovább...

Budapest – délvidéki fejlesztési fórum

 

2014. június 5.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és munkatársai délvidéki fejlesztési szakértőkkel folytattak párbeszédet a Kárpát-haza Fejlesztési Hálózatról az intézet budapesti székházában. A sorrendben 11. fejlesztési fórummal lezárult az NSKI 2014 februárja óta szervezett, a teljes Kárpát-medencét érintő szakmai re... Tovább...

Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózata

 

2014. május 31-én a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kezdeményezésével és támogatásával, a Magyar Tűzoltó Szövetség aktív szerepvállalásával, a székelyföldi és a kárpátaljai után Horgoson 36 helyi egyesület megalapította a Délvidéki Önkéntes Tűzoltók Hálózatát.

 

Tovább...

Regionális szervezési központok

 

Szövetség a Közös Célokért

 


Nagykapos és Vidéke TársulásKárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége

 


MÜTF EgyesületCNESA Oktatási és Művelődési Intézmény

 


Horvátországi Magyarok Demokratikus KözösségeMuravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete