Bemutatkozás

 

Az előttünk álló 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési időszakban a strukturális és beruházási alapok felhasználásának központi, brüsszeli szabályozása lehetőséget kínál arra, hogy a magyarságnak a Kárpát-medencében rendelkezésre álló erőforrásait nagy, közös fejlesztési célok érdekében összekapcsoljuk, egyesítsük.

A kedvező szabályok csupán a lehetőséget teremtik meg, a gyakorlati megvalósítás ugyanakkor komoly kihívást jelent, melynek csak közös akarattal és összehangolt cselekvéssel tehetünk eleget. Valamennyi magyarlakta régió részvételével úttörő munkával kell Kárpát-medencei kiterjedésű fejlesztési rendszert létrehoznunk és működtetnünk úgy, hogy ennek érdekében egyidejűleg kell tervezési, együttműködési és finanszírozási modellváltást megvalósítanunk.

Első lépésben regionális partnereinkkel Kárpát-medencei fejlesztési fórumsorozatot szervezünk, és létrehozunk egy fejlesztési szakértői és szervezeti adatbázist. Reményeink szerint ez folyamatosan bővülő lesz és lehetővé teszi a közös célok meghatározását, az ehhez szükséges erőforrások felmérését és biztosítja a tervezőmunka szakmai hátterét, valamint a fejlesztési programok megvalósításának partnerségi feltételeit.

Összefogásra, közös munkára hívjuk a Kárpát-haza Fejlesztési Rendszerért elkötelezetten tenni akarókat. Bízom benne, hogy ez az informatikai keretrendszer jól használható eszköz lesz az együttműködésünkhöz.Molnár György
igazgató
Nemzetstratégiai Kutatóintézet
Nemzeti Integrációs és Kárpát-medencei Hálózatfejlesztési Igazgatóság
 

Regionális szervezési központok

 

Szövetség a Közös Célokért

 


Nagykapos és Vidéke TársulásKárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége

 


MÜTF EgyesületCNESA Oktatási és Művelődési Intézmény

 


Horvátországi Magyarok Demokratikus KözösségeMuravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete