Nyitólap

 

Tisztelt Látogatónk!

 

Köszönöm, hogy érdeklődésével megtiszteli fejlesztési honlapunkat és bízom abban, hogy együttműködő partnerek lehetünk.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet küldetése új, XXI. századi megoldások kidolgozása és ezek rendszerbe foglalása a nemzeti integráció megvalósításához. Ennek jegyében állítottuk össze javaslatainkat a Kárpát-haza programunkban, melynek hangsúlyos része a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködések kezdeményezése, a Kárpát-haza Fejlesztési Rendszer létrehozása.

Annak érdekében, hogy ezt a nagyszabású célt elérhessük, szemléletben és módszerekben nagyot kell lépnünk, hiszen ennek a nemzetegyesítést szolgáló fejlesztési rendszernek jövőképközpontúnak, összehangoltnak és a hálózati elven épülőnek kell lennie. Hinnünk kell közösen abban, hogy a Kárpát-medencei méret a legnyilvánvalóbb megoldási kerete a problémáinknak és a fejlesztések világában is érvényre kell juttatnunk azt az alapelvet, hogy az egységesülő európai közösségi térben nincsenek többé határon inneni és túli magyar ügyek, csak közös magyar ügyek vannak.

Intézetünk megrendelésére szakértői anyag készült a Magyarország számára 2014-2020 között rendelkezésre álló uniós források nemzeti integrációt szolgáló felhasználásának lehetőségéről, mely egyértelműen alátámasztja a Kárpát-medencei szintű fejlesztési együttműködések lehetőségét.

A már meglévő közjogi keretek és a már működő nemzetpolitikai támogatási rendszer kiegészítésére hozzuk létre együtt a határokon átívelő nemzetegyesítés harmadik pillérét, a Kárpát-haza Fejlesztési Rendszert. E korszakváltó feladathoz kínáljuk együttműködésünket a jóakaratú és felkészült szakembereknek, valamint a partnerségre nyitott szervezeteknek.

 

Szász Jenő
elnök
Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Regionális szervezési központok

 

Szövetség a Közös Célokért

 


Nagykapos és Vidéke TársulásKárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége

 


MÜTF EgyesületCNESA Oktatási és Művelődési Intézmény

 


Horvátországi Magyarok Demokratikus KözösségeMuravidéki Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete